Beursagenda: week 18 juli 2022

Home » Beursagenda: week 18 juli 2022

De beursagenda van de week van 18 juli 2022 staat in het teken van de vele kwartaalcijfers die bekendgemaakt zullen worden en van het rentebesluit van de ECB op donderdag. De algemene verwachting is dat de ECB de rente met 25 basispunten zal verhogen. Gelet op de gierende inflatie in de eurozone, zou het verstandiger zijn wanneer de ECB de rente met 50 basispunten zou verhogen. Aangezien de centrale bank echter ook rekening houdt met de Zuid-Europese landen die met torenhoge schulden zitten, is het niet aannemelijk dat de ECB een dergelijke verhoging zal doorvoeren.

Vandaar dat ik verwacht dat de markt teleurgesteld zal reageren bij een verhoging van de rente met 25 basispunten, vooral omdat dat al is ingeprijsd in de markt. Ik vermoed dat de euro dan ook verder zal wegzakken tegenover de dollar.

Komt er wel een verhoging met 50 basispunten, dan kan een aanvankelijke schrikreactie omslaan in een positieve reactie. De daadkracht van de ECB zal dan gewaardeerd worden. De euro zal daar ook positief op reageren.

Weekagenda rashied.nl week 18 juli 2022

MACRO-ECONOMISCHE AGENDA

Op de macro-economische agenda staan dinsdag een inflatiecijfer uit de eurozone.

Woensdag krijgen we een update van het Duitse producentenvertrouwen en het consumentenvertrouwen van Nederland, België en de eurozone.

Donderdag krijgen we naast het ECB besluit en de wekelijkse Amerikaanse jobless claims ook de Amerikaanse leading indicators.

Vrijdag is het tijd voor het Franse ondernemersvertrouwen en de samengestelde inkoopmanagersindices uit Japan, Europa en Amerika.

AGENDA BEDRIJFSRESULTATEN

Maandag hadden we vanuit de VS al de cijfers van Bank of America, Goldman Sachs en IBM.

Dinsdag is het de beurt aan o.a. Novartis, Remy Cointreau, Halliburton, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, ManpowerGroup en Netflix

Woensdag worden we voor wat betreft de bedrijfsresultaten uit eigen land getrakteerd op de kwartaalcijfers (en halfjaarcijfers) van AkzoNobel, ASMI en ASML.
In de VS worden woensdag de cijfers van Abbott Laboratories, Alcoa en Tesla bekendgemaakt.

Donderdag maken Aalberts, Besi, Sligro, RoodMicrotec en Nedap hun kwartaalcijfers bekend.
Wall Street zal in het teken staan van de cijfers van Roche, SAP, American Airlines, AT&T, Philip Morris, Nucor, PPG en Snap.

Vrijdag is het de beurt aan Wereldhave, Accell, Beter Bed, Flow Traders en Hydratec.
De week wordt in de VS afgesloten met de cijfers van American Express, Twitter en Verizon.

Het belooft een enerverend weekje te worden, met de focus op het ECB besluit van donderdag a.s.

Houd het hoofd koel en probeer ook te genieten van het fraaie tropische weer!

Slimmer beleggen
2022 Rashied.nl